Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@12:48:23 GMT

بررسی امکانات و مشخصات فنی خودروی جک S۵

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۸۲۶۳۴

بررسی امکانات و مشخصات فنی خودروی جک S۵

خودروی جک S۵ حدود پنج سال قبل بود که توسط شرکت چینی JAC تولید و به بازار عرضه شد. حدود یک سال پس از آن خودروی جک S۵ به ایران وارد شد و در بازار خودروی کشور ما نیز عرضه گردید. در واقع عرضه شدن این خودرو در بازار داخل را می‌توان کاملا هم سو با حضور پر رنگ خودرو‌های چینی در کشور ارزیابی کرد.   جک S5 در عمل یک خودروی کراس اور یا یک شاسی بلند کوچک جثه به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خودروی چینی ابتدا در قالب مدل دنده‌ دستی به بازار عرضه شد. اما اندکی پس از آن شرکت JAC نسخه‌ی مبتنی بر دنده‌ خودکار این خودرو را نیز روانه‌ی بازار نمود.

به موجب قرارداد منعقد شده میان شرکت کرمان موتور و شرکت چینی JAC در حال حاضر هر دو مدل مذکور یعنی نسخه‌ی مبتنی بر دنده‌ی دستی و دنده‌ی اتوماتیک این خودرو توسط این شرکت در ایران مونتاژ می‌شود. اما پیش از آن که به خودروی جک S5 بپردازیم، بد نیست اشاره‌ای کوتاه به سازنده این خودرو یعنی شرکت JAC داشته باشیم.

این شرکت چینی اکنون چیزی نزدیک به نیم قرن است که در صنعت خودرو سازی به فعالیت مشغول است. با این حال از زمانی که این شرکت تحت نام JAC شروع به کار کرد تنها حدود 19 سال سپری می‌شود. پیش از آن که این شرکت چینی به JAC تغییر نام دهد با عنوان Hefei Jianghuai مشغول به کار بود.

البته باید به این نکته اشاره کرد که عمده فعالیت‌ شرکت JAC یا همان Hefei Jianghuai در ابتدا تنها روی تولید خودروهای سنگین متمرکز بود. در واقع اکنون مدت نسبتا کوتاهی است که این شرکت علاوه بر عرضه کردن خودروهای سنگین، طراحی و تولید خودروهای سواری را نیز در دستور کار خود قرار داده است. محصولاتی که تعداد قابل توجهی از آنها، که اغلب پیشوند J یا S را به دنبال نام خود یدک می‌کشند، در بازار ایران نیز حضور یافته‌اند.

پس از توضیحات یاد شده بهتر است نگاهی به جک S5 داشته باشیم تا آشنایی بیشتری با زیر و بم و کم و کیف این خودرو بیابیم. برای آغاز به سراغ مشخصات فنی این خودرو می‌رویم.  

همان گونه که به آن اشاره شد خودروی جک S5 در قالب دو مدل مبتنی بر دنده‌ی دستی و دنده‌ی اتوماتیک مونتاژ شده است. این دو مدل از این خودرو، در بحث فنی به جز نوع جعبه دنده تفاوت قابل ذکر دیگری با یکدیگر ندارند. دقیق‌تر آن که در این دو مدل به ترتیب جعبه دنده‌ی شش سرعته‌ی دستی و جعبه دنده‌ی شش سرعته‌ی اتوماتیک از نوع DCT، که از قابلیت دو کلاچه نیز بهره می‌برد، به کار رفته است.

به غیر از آن اکثریت قریب به اتفاق قطعات به کار رفته، میان هر دو مدل این محصول مشترک هستند. به طور حتم مهم‌ترین قطعه‌ی به کار رفته در هر خودرو قلب تپنده یا موتور آن است. این قطعه در خودروی جک S5 به یک موتور بنزینی با گنجایش 1997 سی‌سی اختصاص دارد که از خصلت توربو شارژ برخوردار است.

موتور توربو شارژ و دو لیتری خودروی جک S5 قادر است حداکثر توانی معادل 174 اسب بخار با احتساب 5200 دور در دقیقه تولید نماید و حداکثر گشتاوری برابر با 265 نیوتن‌متر با احتساب 2000 تا 4000 دور در دقیقه ایجاد نماید.



مسلما بهره‌مندی این خودرو از خصلت توربو شارژ تاثیر قابل توجهی در افزایش توان و گشتاور خروجی آن از خود به جا گذاشته است. به هر حال قدرت و مشخصات فنی خودروی جک S5 برای محصول کراس اوری در این رده و خودرویی با این قد و قواره کم و بیش مناسب جلوه می‌کند. به خصوص آن که این خودروی چینی یک محصول شاسی بلند تمام و عیار محسوب نمی‌شود و انتظار انجام وظایف آفرود نیز از آن نمی‌رود.

در بحث میزان مصرف سوخت، مدل دنده اتوماتیک این مدل از خودروی جک دست بالا را دارد. در شرایطی که متوسط میزان مصرف سوخت توسط مدل دنده اتوماتیک در حالت چرخه‌ی ترکیبی حول و حوش رقم 7.8 لیتر به ازای پیمودن هر 100 کیلومتر مسافت قرار دارد، این رقم در مدل دنده دستی این خودرو حدود 7.2 لیتر است.

با این حال شتاب صفر تا صد مدل دنده دستی، بهتر از مدل دنده اتوماتیک آن ارزیابی می‌شود. رقم مربوط به شتاب صفر تا صد این خودرو در دو مدل یاد شده به ترتیب حول و حوش 11 ثانیه و 13 ثانیه قرار دارد. ارقامی که برای یک خودروی کراس اور تقریبا مناسب به نظر می‌رسد.

برای آگاهی یافتن از سایر مشخصات فنی جک S5 می‌توانید به جدول زیر مراجعه کنید.

مشخصات فنی خودروی جک S5
طول خودرو 4430 میلی متر
عرض خودرو 1840 میلی متر
ارتفاع خودرو 1660 میلی متر
فاصله موجود میان دو محور خودرو 2645 میلی متر
وزن خودرو 1505 کیلوگرم در مدل دستی
1545 کیلوگرم در مدل اتوماتیک
گنجایش موتور خودرو 1997 سی سی
حداکثر توان خروجی خودرو 174 اسب بخار با احتساب 5200 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور خروجی خودرو 265 نیوتن متر با احتساب 2000 تا 4000 دور در دقیقه
نوع جعبه دنده خودرو 6 سرعته دستی – 6 سرعته اتوماتیک مدل DCT
حداکثر سرعت قابل دست‌یابی 180 کیلومتر در ساعت
نوع سیستم فرمان خودرو چرخ دنده شانه‌ای با بهره‌مندی از سیستم کمکی برقی
نوع سیستم ترمز خودرو دیسکی و مجهز به سیستم ضد قفل چهار کاناله
نوع سیستم تعلیق خودرو مک فرسون با فنر حلقوی در بخش جلو و مستقل در بخش عقب
استاندارد آلایندگی خودرو یورو 5
گنجایش مخزن سوخت خودرو 55 لیتر
نوع و اندازه رینگ خودرو 17 اینچ آلومینیومی در مدل دستی
18 اینچ آلومینیومی در مدل اتوماتیک




امکانات و قابلیت‌های خودروی جک S5  
روال معمول در رابطه با خودروهای مونتاژ شده در ایران آن است که نسخه‌های دنده اتوماتیک آنها از آپشن‌های بیشتری نسبت به نسخه‌‌های دنده دستی برخوردارند. این موضوع در خودروی جک S5 نیز مشاهده می‌گردد. به عنوان مثال قابلیت‌هایی نظیر ترمز پارک برقی EPB تنها در نسخه‌ی اتوماتیک این خودرو یافت می‌شود. همچنین در نسخه‌ی اتوماتیک این خودرو رینگ 18 اینچی مورد استفاده قرار گرفته است. این در حالی است که مدل دنده دستی آن به رینگ 17 اینچی مجهز است. سایر امکانات موجود در نسخه‌ی دنده اتوماتیک این خودرو را هم می‌توانید به صورت فهرست‌وار مشاهده کنید.

امکان تنظیم ارتفاع صندلی راننده به صورت برقی و وجود حافظه در صندلی راننده
برخورداری صندلی‌های جلوی خودرو از قابلیت گرم‌کن
مجهز به سنسور پارك جلو و عقب و همچنین دوربین دنده عقب
بهره‌مندی از شیشه‌ی رفلکس
وجود چراغ‌های جلو که به سیستم همراهی تا در منزل مجهز هستند
مجهز به سنسور باران
وجود شیشه‌های جلو و عقب برقی
برخورداری شیشه‌ی جلوی خودرو از قابلیت گرم‌کن
بهره‌مندی خودرو از استارت دكمه‌ای و سیستم ورود بدون كلید



در کنار مواردی که به آنها اشاره شد، امکانات و قابلیت‌های دیگری نیز وجود دارد که در هر دو مدل دنده دستی و دنده اتوماتیک خودروی جک S5 می‌توان آنها را مشاهده کرد. از میان این قابلیت‌ها می‌توان موارد زیر را برشمرد:

مجهز به سیستم ایزوفیکس و قفل ایمنی کودک
برخورداری از کنسول جلو و عقب
وجود آنتن شیشه‌ای
بهره‌مندی از خروجی پاور 12 ولت
وجود کلیدهای مربوط به تنظیمات سیستم چند رسانه‌ای خودرو که روی فرمان آن قرار دارند
بهره‌مندی از سیستم پخش MP5 که مجهز به 6 بلندگو با خروجی USB ، IPod و AUX است (در نسخه‌ی اتوماتیک این خودرو شاهد وجود سیستم پخش DVD با خروجی AUX و ورودی IPOD و USB هستیم)
مجهز به سنسور دنده عقب
وجود سیستم تهویه مطبوع (سیستم تهویه مطبوع در نسخه‌ی اتوماتیک این خودرو به صورت دو کاناله طراحی شده است)
قابلیت تنظیم غربیلک فرمان در دو جهت مختلف
وجود فرمان الکترونیکی با قابلیت Servomotor
برخورداری از سیستم اخطار دهنده‌ی فشار باد لاستیک‌ها
کیسه هوای ایمنی برای راننده و سرنشین صندلی جلو (در نسخه‌ی اتوماتیک این خودرو علاوه بر دو کیسه هوای ایمنی مذکور دو كیسه هوای جانبی نیز در بخش جلوی خودرو وجود دارد)
سیستم کنترل ایستایی خودرو در سر بالایی HAC
سیستم کنترل سرعت خودرو در سر پایینی HDC
سیستم پایداری الکترونیکی خودرو ESP
سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز خودرو EBD
برخورداری از سیستم ترمز اضطراری خودرو EBA
بهره‌مندی از سیستم ترمز ضد قفل ABS
وجود سیستم ترمز كمكی هیدرولیک HBA
مجهز به سیستم ضد سرقت
امکان تنظیم صندلی راننده در شش جهت مختلف و صندلی کمک راننده در چهار جهت گوناگون
بهره‌مندی از کاور موتور، پوشش چرمی فرمان و صندلی‌های چرمی
مجهز به کامپیوتر سفری
برخورداری از دیمر یا تنظیم کننده‌ی نور صفحه‌ی کیلومتر شمار
وجود چراغ راهنما بر روی آینه
مجهز به قابلیت تنظیم ارتفاع نور در چراغ‌های جلو
وجود چراغ‌های عقب ال ای دی، چراغ ترمز سوم، چراغ‌های مه شکن جلو و عقب در کنار امکان روشن شدن خودکار چراغ‌های جلو
برخورداری از آینه‌های جانبی برقی تا شونده که به قابلیت گرم‌کن مجهز هستند
مجهز به سان روف

با این اوصاف خودروی جک S5 از نظر امکانات کاربردی کاملا پر و پیمان به نظر می‌رسد. در مجموع آپشن‌های متنوع به کار رفته در این خودرو یکی از برگ‌های برنده‌ی اصلی آن برای جلب هر چه بیشتر مشتری خواهد بود. البته این خودرو با وجود برخورداری از تمام امکاناتی که به آنها اشاره از قابلیت متداول‌تری نظیر کروز کنترل بی‌بهره است.



مشخصات ظاهری خودروی جک S5


شکل و شمایل این خودرو کم و بیش همانی است که یک خودروی کراس اور باید از آن برخوردار باشد. در نمای جلوی این محصول شاهد وجود سپری پهن و ستبر در کنار جلو پنجره‌ی نسبتا کوچک و باریک هستیم. امری که موجب هر چه محکم‌تر جلوه دادن چهره‌ی این خودرو شده است.


در نمای عقب نیز آن چه بیش از همه به چشم می‌آید برجسته‌تر بودن بخش بالایی نسبت به نیمه‌ی پایینی آن است. خصلتی که توانسته است جلوه‌ی متفاوتی به نمای عقب این خودروی ببخشد.


نمای کنار این خودرو را می‌توان به عنوان پیوند دهنده‌ی دو نمای جلو و عقب آن قلمداد کرد. اگرچه در این نما به نسبت دو نمای دیگر خودرو نکته‌ی چندان چشم‌گیری و جزییات خیره کننده‌ای به چشم نمی‌خورد، اما در عین حال نمی‌توان عیب و ایراد خاصی را هم به آن وارد دانست.

در مجموع نوع طراحی نمای بیرونی این خودرو می‌تواند مثال خوبی برای اثبات این ادعا باشد که خودروهای چینی در امر تاثیرگذاری ظاهری بر مشتریان خود به تدریج در حال پیشرفت محسوس نسبت به گذشته هستند.  

در نمای داخلی خودروی جک S5 نیز شاید بتوان همین موضوع را در مقیاس دیگری مشاهده کرد. مهمترین نکته در رابطه با نمای داخلی این خودرو آن است که از فضای داشبورد به بهترین شکل ممکن استفاده شده است. در بسیاری از خودروها، به خصوص خودروهای ساخت داخل یا برخی از محصولات چینی، شاهد آن هستیم که اکثر جزییات داشبورد در گوشه‌ی سمت چپ آن انباشته می‌شود و از میانه‌های داشبورد به بعد فضای موجود کاملا خالی است. اما این نکته در خودروی جک S5 مشاهده نمی‌شود و تنها فضای کوچکی از سمت راست داشبورد خالی مانده است. فضایی که البته بخشی از آن هم به محفظه‌های هواکش موجود در داشبورد اختصاص یافته است. منبع: مجله ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خودرو معرفی خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۲۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم جنجالی داستان شد؛ توقف شماره‌گذاری X ۵۵ پرو

به دنبال حادثه اخیر برای یکی از محصولات شرکت مدیران‌خودو، فراخوانی جهت بررسی سلامت و عملکرد اکسل خودروی X ۵۵ پرو صادر شد؛ اما در آخرین اطلاعات، سازمان ملی استاندارد، ضمن تاکید بر ضرورت تعلیق اعتبار تایید این خودروها، در نامه‌ای به راهور ناجا اعلام کرد که شماره‌گذاری x ۵۵ پرو تا اطلاع ثانوی متوقف شود.

 

به گزارش ایسنا، جمعه هفتم اردیبهشت ماه، یک خودروی X ۵۵ پرو با پنج سرنشین، در اتوبان قم در ناحیه اکسل عقب دچار مشکل شده و خودرو واژگون می‌شود. باتوجه به اینکه بدنه خودرو آسیب خاصی ندیده است، سرنشینان نیز دچار مشکل جدی نشده‌اند و تاکنون بهبود پیدا کرده‌اند.

براساس گزارشی که پلیس از این حادثه اعلام کرده است، آب و هوا خشک بوده و این اتفاق در نتیجه اشکالی که در اکسل عقب خودرو وجود داشته، حادث شده و اکسل عقب جدا و منجر به واژگونی خودرو شده است. در حقیقت نه‌تن‌ها برای خودروی واژگون شده که برای تعداد زیادی از این دست خودرو و حتی در خود کشور چین، روسیه، آفریقا و... این جدا شدن اکسل عقب به دلیل ایرادی که در جوش اکسل عقب این خودرو‌ها وجود دارد، اتفاق افتاده است.

نکته مهم نشان می‌دهد که فراخوانی در این زمینه وجود داشته است که اتفاقی مشابه (نه در ایران) افتاده است و اکسل عقب نیار به بررسی دارد؛ و ایرادی مشخص است که بایستی بررسی می‌شده و مهمتر اینکه تاکنون ۳۰ هزار خودروی X ۵۵پرو، عرضه شده است که شاید حدود ۲۰ دستگاه آن دچار این نقص فنی بوده است و در سرویس‌های دوره‌ای در نمایندگی‌های مدیران‌خودرو یا سایر نمایندگی‌ها مشخص و محرز شده است که جوش اکسل عقب دارای ایراد است و بایستی رفع یا اکسل عقب تعویض شود.

یکی از نمایندگی‌های مدیران‌خودرو در پاسخ به یکی از مشتریان که خود را خریدار محصول X ۵۵پرو معرفی و ابراز نگرانی می‌کند، اظهار کرده است: در هر مونتاژ و تولید خودرویی در ابعاد بالا چنین اتفاقاتی غیر طبیعی نیست، اما به جرائت می‌توان گفت که اگر موضوع کیفیت کلی خودرو بود، تاکنون یک محصول سالم از این نوع خودرو نداشتیم. این اتفاق صرفا در ایران هم نیفتاده و برخی کشور‌های دیگر هم دیده شده است؛ بنابراین نمی‌توان اصل موضوع را رد کرد، اما حادثه برای هر خودرویی ممکن است رخ دهد.

شایان ذکر است که بروز حادثه به دلیل نقص فنی در صنعت خودروسازی جهان امری پرتکرار است، اما این اتفاق اخیر، به نوعی متفاوت از باقی بوده است؛ بار‌ها پیش آمده که حتی در دنیا، خودروسازان با دور زدن استاندارد در برخی ایراد‌های جزئی و...، موفق به شماره‌گذاری و عرضه محصول شده‌اند، اما این ایراد و ضعف در جوش اکسل عقب، اتفاقی بی‌سابقه بوده و موردی قابل اغماض نبوده است.

در نهایت، اما دوشنبه هفته جاری، گروه صنعتی مدیران‌خودرو اقدام به انتشار فراخوانی برای دارندگان خوردوی X ۵۵پرو کرد که براساس از تمامی صاحبان X ۵۵ پرو از ۱۸ اردیبهشت ماه تا ششم خردادماه (حتی در روز‌های جمعه) با مراجعه به نمایندگی‌های مدیران‌خودرو، خودروی خود را به صورت رایگان مورد بررسی قرار دهند تا در صورت لزوم، اکسل عقب به صورت رایگان تعویض شود.

سازمان ملی استاندارد: شماره‌گذاری X ۵۵پرو فعلا متوقف شود

به دنبال این موضوع، امروز (چهارشنبه)، سازمان ملی استاندارد در اطلاعیه‌ای نقص فنی X ۵۵ PRO را مورد تایید ندانسته و ضمن تعلیق اعتبار تایید نوع خودروی مذکور، توقف شماره‌گذاری آن را تا اطلاع ثانوی ضروری دانسته است.

در اطلاعیه مذکور آمده است:

به علت وجود نقص فنی در برخی از خودرو‌های مدل X ۵۵ پرو تولیدی شرکت مدیران‌خودرو، تا اطلاع ثانوی شماره‌گذاری این خودرو متوقف می‌شود.

بر همین اساس، مهدی انگورج-مدیرکل دفتر تخصصی ارزیابی انطباق صنایع، حمل‌ونقل و ماشین‌آلات سازمان ملی استاندارد ایران- در نامه‌ای به پلیس راهور ناجا اعلام کرده است: برابر بررسی‌های فنی به عمل آمده و با توجه به مفاد استاندارد ملی ایران به شماره ۶۹۲۴ در خصوص وجود نقص ایمنی بحرانی، ضمن تعلیق اعتبار تایید نوع خودروی مذکور، ضروری است شماره‌گذاری آن متوقف شود.

دیگر خبرها

  • فیلم جنجالی داستان شد؛ توقف شماره‌گذاری X ۵۵ پرو
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت امروز ۲۰۷ و دنا
  • لونا GRE برقی ایران خودرو + مشخصات، عکس و قیمت Luna GRE EV
  • هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز + مشخصات، عکس و قیمت Hongqi EQM5
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • قیمت روز محصولات ایران‌خودرو دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مهمترین نکات در رانندگی با خودروی دنده اتومات
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت امروز دنا و ۲۰۷
  • مشخصات یک خودروی جدید ایرانی منتشر شد
  • قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403